blog-thumb-naile

Koelkasten vergelijken: welk model past bij jou?

Er zijn verschillende koelkast modellen op de markt en mogelijk vraag je je af welk model het beste bij je past. KoelkastenVergelijken.nl helpt je graag op weg. We lichten verschillende soorten koelkasten aan je toe en vertellen je welk model geschikt is voor welk type gebruiker. Ook benoemen we onze aanrader per model. Ontdek ze en kies je favoriet.

Koelkast modellen

Bij het kopen van een koelkast is het belangrijk om na te denken welk model het beste bij je past. Hij moet qua omvang passen in de ruimte en je moet voldoende plek hebben om al je drink- en etenswaren kwijt te kunnen. Mogelijk hecht je ook waarde aan de uitstraling en zoek je een luxe model of juist een die weggewerkt is in de keuken. We onderscheiden de volgende modellen koelkasten:

  • 1-deurs koelkast
  • Koel-vriescombinatie
  • Amerikaanse koelkast
  • Tafelmodel of mini koelkast

Wanneer 1-deurs koelkast kopen?

Een standaard 1-deurs koelkast kennen we als een recht-toe-recht-aan model. Een koelkast die komt in verschillende formaten en waarbij je kiest voor de afmetingen die matchen bij jouw ruimte. Je hebt keuze tussen de inbouw koelkast en de vrijstaande koelkast.

Inbouw koelkast: deze wordt achter een keukenkastje geplaatst, waardoor het uiterlijk van de koelkast niet belangrijk is. Vaak zijn ze wit van kleur.

Vrijstaande koelkast: deze zijn zichtbaar en worden daarom vaak afgewerkt met een strak design, bijvoorbeeld in zilverkleur of matzwart.

We raden de standaard koelkast aan als je een simpel design zoekt dat gewoon doet wat hij moet doen. Vaak zijn ze voorzien van groentelades, een opbergplek voor flessen en een eierrekje. De plateaus kun je veelal verplaatsen, zodat je de ruimte naar wens inricht.

Onze aanrader voor de beste vrijstaande 1-deurs koelkast: Bosch KSV36AIDP


Beste deal voor dit product:
€1.029,00,- €930,00

Onze aanrader voor de beste vrijstaande 1-deurs koelkast: Bosch KSV36AIDP

Als je een stijlvolle en vrijstaande 1-deurs koelkast zoekt dan is de Bosch KSV36AIDP een goede keuze. Hij heeft een flinke inhoud van 346 liter waarin je boodschappen bewaart voor een groot gezin. De 5 plateaus verplaats je naar wens en tevens ontvang je een handig flessenrek en vershoudzones.

Door de grote deur zou je misschien bang zijn dat hij snel koelte verliest en daardoor veel energie verbruikt, maar niets is minder waar. Hij heeft energieklasse D en kost je gemiddeld gezien circa 20 euro per jaar aan stroom. De temperatuur van dit model blijft zo constant mogelijk dankzij de FreshSense sensoren. Kies zelf of je de draairichting van de deur naar links of rechts laat gaan!

Wanneer een koel-vriescombinatie kopen?

Een koelkast met koel-vriescombinatie is net als de standaard koelkast verkrijgbaar als inbouwmodel of als vrijstaand model. Het grote voordeel van een koel-vriescombinatie is duidelijk: hij is multifunctioneel! Handig wanneer je af en toe eens iets wilt invriezen zonder daarvoor een apart apparaat aan te schaffen.

We adviseren je om voor een no frost model te kiezen. Dat wil zeggen dat er geen ijsvorming plaatsvindt, waardoor je de koelkast nooit hoeft te ontdooien.

Onze aanrader voor de beste koel-vriescombinatie: Samsung RB38A7B6AB1/EF


Beste deal voor dit product:
€1.449,00,- €1.219,00

Onze aanrader voor de beste koel-vriescombinatie: Samsung RB38A7B6AB1/EF

Deze Samsung is een vrijstaande koel-vriescombinatie. Wat ons betreft een topper in zijn soort, zowel dankzij de aantrekkelijke specificaties als door het strakke design. De kleur is zwart, maar dit model is ook verkrijgbaar in zilverkleurig (Samsung RB38A7B6AS9). Hij heeft energieklasse A en is daarom een milieubewuste keuze. Het is een no frost model, zodat je er geen onderhoud aan hebt.

Daarnaast zijn er in deze Samsung koelkast verschillende technologieën geïntegreerd die ervoor zorgen dat je boodschappen langer vers blijven. Zo voorkomt de Metal Cool Plate dat koude lucht ontsnapt bij het openen van de deur. De Convertible Zone maakt het mogelijk om het vriesgedeelte ook als koelgedeelte te gebruiken. Dit model bestaat uit verschillende vriesvakken, vershoudzones en plateaus, zodat je hem helemaal naar wens inricht.

Wanneer een Amerikaanse koelkast kopen?

Zoek je een multifunctionele koelkast die ook nog eens uitblinkt in design? Dan is de Amerikaanse koelkast voor jou wellicht de beste keuze. Deze is opvallend en groot, je kunt er veel in kwijt en gebruikt hem tevens als dispenser voor koud water en ijsblokjes. Het is een vrijstaand model.

Een Amerikaanse koelkast is een eyecatcher in je ruimte. Vaak zijn ze wat prijziger dan alternatieven en hebben ze een luxe uitstraling. Kies voor een combinatie met een vriesgedeelte, zo is de Amerikaanse koelkast multifunctioneel!

Onze aanrader voor de beste Amerikaanse koelkast: LG GSJ470DIDV


Beste deal voor dit product:
€1.549,00

Onze aanrader voor de beste Amerikaanse koelkast: LG GSJ470DIDV

Wij zijn fan van de LG GSJ470DIDV Door-in-Door koelkast! Waarom? Dit model heeft een deur in een deur, waardoor je de meest gebruikte producten achter een kleiner deurtje plaatst. Zo hoef je niet steeds de gehele koelkast te openen en dat bespaart veel energie. Daarnaast krijg je met dit Amerikaanse model ook een water- en ijsdispenser. Handig, zo heb je altijd koude drankjes.

Het is een groot model met verschillende vershoudzones. De Moist Balance Crisper zone zorgt voor goede luchtvochtigheid, waardoor producten langer vers blijven. Tot slot heeft hij een no frost vriesgedeelte. Al met al dus een compleet model dat niet alleen handig in gebruik is, maar ook écht een pareltje is om te zien!

Wanneer een mini koelkast of tafelmodel koelkast kopen?

Heb je weinig ruimte of heb je simpelweg een extra koelkast nodig om bijvoorbeeld drank in op te bergen? Dan komt een mini koelkast of een tafelmodel koelkast goed van pas. Deze passen zoals de naam al aangeeft onder een tafel. Ze zijn maximaal 85 centimeter hoog. Ze hebben weinig ruimte nodig en verbruiken relatief weinig stroom. Bovendien zijn ze over het algemeen voordeliger dan alternatieven. Een kleine koelkast is dan ook de beste budgetkeuze.

Wil je de kleine koelkast in een schuur of garage plaatsen als extra opslagruimte voor drank? Let er dan op dat deze geschikt is voor koudere temperaturen. Sommige tafelmodel koelkasten zijn daarnaast voorzien van vriesgedeelte.

Onze aanrader voor de beste tafelmodel koelkast: Bosch KTL15NWFA


Beste deal voor dit product:
€479,00,- €389,00

Onze aanrader voor de beste tafelmodel koelkast: Bosch KTL15NWFA

Deze Bosch mini koelkast heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een aantrekkelijke aankoopprijs krijg je veel functies. Zo is hij bestand tegen koudere temperaturen (minimaal 10 graden) en kun je hem dus in de schuur of garage plaatsen. Ook is hij voorzien van een klein vriesvak. Ideaal voor het bewaren van ijsjes en diepvriespizza's! Hij heeft daarnaast een eierrek, flessenrek en vershoudzone voor groenten en fruit. De afmetingen zijn 85x56x58 centimeter. Een fijn model dat een goede keuze is als extra koelkast.

Prijzen koelkasten vergelijken

Ieder type koelkast is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Logischerwijs zijn de grote en luxe koelkasten prijziger. Deze hebben vaak extra functies, zoals een ijsblokjesdispenser, vriesgedeelte met no frost of zijn bijvoorbeeld bestand tegen koudere temperaturen (voor plaatsing in garage).

Bij het kopen van een nieuwe koelkast raden we je aan om niet alleen op de aankoopprijs te letten, maar ook op de energiezuinigheid. Een energiezuinige koelkast kost je minder aan stroom, waarmee je er op lange termijn mee kunt besparen. Vaak zijn deze energiezuinige koelkasten voorzien van slimme technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de hierboven genoemde Door-in-Door Amerikaanse koelkast van LG.

Wanneer je een nieuwe koelkast zoekt aan de laagste prijs dan zit je goed op KoelkastenVergelijken.nl. We vergelijken namelijk de prijzen bij verschillende webwinkels. Zo zie je waar het model op dat moment het voordeligst is en betaal je nooit te veel. We updaten tevens de huidige koelkast aanbiedingen.

Maak gebruik van onze handige zoekfunctie om de prijzen van een bepaald model te vergelijken of zoek in een bepaalde categorie. Zo vind je je nieuwe koelkast voor de beste prijs!

Bekijk hier alle koelkasten